Stranačke aktivnosti     | 09.06.2020. 13:58 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Mektić: Ne prolazi žal za gubitkom CIK-a u SNSD-u


Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS, kaže da SNSD i njegovi sateliti, trebaju svoje probleme na nivou BiH rješavati sa SDA i HDZ-om, sa kojima su koalicioni partneri, a ne da krivicu svaljuju na stranke koje su opozicija takvoj koaliciji.

On kaže da žal nad gubitkom kontrole nad Centralnom izbornom komisijom BiH ne prolazi kod SNSD i njegovih partnera iz republičke vlasti.

Nevjerovatno je, dadaje Mektić, koliko su oni podigli tenzije zbog potpuno legitimnog izbora novih članova CIK-a.

„Izjave poput poslednjeg istupa Nenada Stevandića su potvrda da su oni sa bivšim sazivom CIK-a bili u određenoj sprezi i da su očigledno politički i na druge načine kontrolisali ovu instituciju. Na svakom koraku pokazuju da im je CIK bio ključna poluga pomoću koje su manipulisali izborima i izbornim rezultatima“, naveo je Mektić.

On kaže da raznim teorijama, među kojima je i spominjanje nekih novih koalicija na nivou BiH, SNSD pokušava okriviti druge zato što zajedno sa svojim koalicionim partnerima SDA i HDZ nisu uradili ništa korisno za građane ove države.

„Pogotovo ništa pozitivno nije urađeno za Republiku Srpsku. To je pitanje o kome će ocjenu dati građani na lokalnim, kao i narednim opštim izborima“, poručio je Mektić.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom