Bosna i Hercegovina     | 09.06.2020. 14:25 |

Komisija za saobraćaj za izbor članova Vijeća RAK-a najkasnije u roku 30 dana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Na 5. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena poslanička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta. 

"Na osnovu člana 8. Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH, podnosimo poslaničku inicijativu kojom se Predstavnički dom PSBiH obavezuje da, u skladu s članom 39. Zakona o komunikacijama ('Službeni glasnik BiH', br. 31/03, 75/06, 32/10 i 98/12), najkasnije u roku od 30 dana pokrene postupak izbora članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH", navodi se inicijativi. 

Komisija je usvojila Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2019. godini.

Primljen je k znanju Zaključak Upravnog odbora BHRT-a оd 10. marta 2020. godine.

U vezi s Dopisom BHRT-a od 10. marta 2020. godine, Komisija je usvojila zaključak kojim se rukovodstvo BHRT-a zadužuje da u narednom periodu preduzme mjere u pravcu stvaranja uslova da prilikom imenovanja i zaposlenja radnika vodi računa o nacionalnoj i polnoj zastupljenosti zaposlenih srazmjerno popisu iz 1991. godine i da na taj način omogući da se nacionalna struktura poboljša kad je riječ o konstitutivnosti naroda i zastupljenosti Ostalih, uvažavajući odrednice Ustava i zakona, navodi se u saopćenju Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo