Bosna i Hercegovina     | 09.06.2020. 13:29 |

Bugarska donirala Domu zdravlja Mostar 25.000 KM za nabavku opreme (VIDEO)

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 9. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u utorak u Mostaru veleposlanicu Bugarske u BiH Avgustinu Tzvetkovu s kojom je potpisao ugovor o dodjeli grant sredstava Domu zdravlja Mostar u iznosu od 25.000 maraka za nabavku medicinske opreme.

Donirani novac bit će iskorišten za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, istaknuto je tom prigodom.

Bugarska veleposlanica Tzvetkova izjavila je kako Republika Bugarska ima odličnu suradnju s Gradom Mostarom i gradonačelnikom Bešlićem, istaknuvši kako je tradicija bugarskog naroda pomagati prijateljima.

- Mi podržavamo i europski put Bosne i Hercegovine, i kao što piše na bugarskom grbu: "zajedno smo jači" - poručila je Tzvetkova.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Bugarskoj, veleposlanica Tzvetkova kazala je da je u toj zemlji registrirano oko 2000 zaraženih te da je prije pet dana Bugarska otvorila svoje granice za državljane Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Bešlić zahvalio je bugarskoj veleposlanici na pomoći, podsjetivši kako to nije prvi put da Bugarska pruža pomoć Mostaru.

- Zadovoljstvo mi je primiti veleposlanicu Bugarske, ona je dokazani prijatelj Mostara i BiH. Prijatelji iz Bugarske i prije su pomagali i pomažu Mostaru. Oni na najbolji način prepoznaju kada je pravi trenutak da se nekome pomogne - kazao je mostarski gradonačelnik.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4569

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-VoJ0UB8ltdf6NXMz0w66qCjYG0-QNV5?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dom zdravlja Mostar uspješno dovršio proces akreditacije

Bevanda: U zadnja dva tjedna bilježimo nagli porast zaraženih covidom-19

Velika vježba spašavanja u slučaju potresa sutra u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo