FENA biznis     | 08.06.2020. 16:36 |

Plaćanje računa JKP Visoko putem eRežija BBI banke bez naknade

FENA Saopćenje

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i JKP Visoko potpisali su sporazum kojim je klijentima BBI banke i korisnicima usluga JKP Visoko omogućeno plaćanje računa putem elektronskog i mobilnog bankarstva BBI banke bez naknade.

Korištenjem usluge eRežija građani ostvaruju značajne pogodnosti - plaćanje je brže i jednostavnije, nema čekanja u redovima, a klijenti svoje obaveze mogu izvršiti bilo kada i sa bilo kojeg mjesta.

Prijava za korištenje usluge eRežija se može ostvariti klikom na korisničkom nalogu elektronskog (eBBI) ili mobilnog (mBBI) bankarstva, a da bi započeli sa korištenjem ove pogodnosti korisnici na osnovu šifre navedene na standardnom računu usluga vrše njeno aktiviranje.

„BBI banka je projekat eRežija pokrenula prije nekoliko godina prvenstveno s namjerom da olakšamo krajnjim korisnicima komunalnih usluga plaćanje računa kao i da generalno promoviramo prednosti digitalnog bankarstva. Naše društvo je kasnilo u tom pogledu i željeli smo dati doprinos da se uvedu moderniji, efikasniji i jednostavniji načini plaćanja. Na ovo smo gledali prvenstveno kao projekat korporativne društvene odgovornosti. Ponosni smo što smo prva i za sada jedina banka koja je omogućila plaćanje svih komunalnih računa u Kantonu Sarajevo putem eRežija. JKP Visoko je prvo komunalno preduzeće sa kojim smo potpisali ovu uslugu nakon Sarajeva te cijenimo brzu reakciju JKP Visoko koji su svojim korisnicima  omogućili uslugu eRežija i za građane Visokog“, izjavio je povodom potpisivanja ovog sporazuma Emir Čehajić, član Uprave Bosna Bank International.

JKP Visoko ispostavlja račune za  preko 15.500 korisnika fizičkih lica za vodu i otpadne vode, te odvoz otpada i upraviteljstvo, a kako bi građani mogli plaćati račune bez troškova, potrebno je da aktiviraju uslugu eRežija u BBI banci.

“JKP VISOKO d.o.o. Visoko nastoji svojim korisnicima olakšati  plaćanje mjesečnih računa, te u skladu sa tim nastojanjem zaključili  smo Sporazum o ugovaranju i izvršavanju eRežija sa Bosna Bank International d.d. Sarajevo. Prema ovom Sporazumu pružena je mogućnost  svim korisnicima naših usluga da svoje obaveze mogu izmiriti od kuće  bez dolaska na blagajne i poslovnice banke. Napominjemo da je ova usluga potpuno besplatna i da se plaćanje računa vrši bez ikakve naknade (provizije). Svim korisnicima naših usluga preporučujemo da iskoriste ovu mogućnost plaćanja mjesečnih računa i  na taj način olakšaju sebi način izvršenja obaveza prema našem Preduzeću“, izjavio je dr.sci. Hasan Prelić, generalni direktor JKP VISOKO d.o.o.

Više detalja i instrukcije o aktivaciji usluge eRežija dostupno je na web-stranici http://www.bbi.ba/bs/stanovnistvo/erezija, a svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti u svim poslovnicama BBI na području Kantona Sarajevo, te pozivom na besplatni BBI info telefon 080 020 020.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo