Magazin     | 08.06.2020. 11:15 |

Beč - Novi motorički park za djecu i tinejdžere

FENA Saopćenje

BEČ, 8. juna (FENA) - Projekat čiji je zadatak gradu pokloniti još jedan poligon na kojem će skateri, rolleri, bikeri i drugi moći uživati u svojim hobijima, bit će smješten na lijevoj obali Dunava bečkog okruga Wien-Donaustadt.

Poligon će se prostirati na 8.000 metara kvadratnih sa takozvanim Pumprack-om, 150 metara dugom vještačkom stazom za mountainbike. Vožnja u parku je besplatna za sve korisnike, a gotovo na svim atrakcijama se mogu voziti i invalidska kolica. Inicijativa za projekat je došla upravo od stanovnika tog područja koji su park u toku ankete pozicionirali na sami vrh liste želja.

Prilikom izgradnje, postojeći košarkaški teren će biti sačuvan, a teren na kom je već ranije bila slična konstrukcija će se za 90 stepeni zarotirati i efikasnije iskoristiti. Ruta u parku je zadana podnim oznakama i vodi kroz poligon od 12 izazova za velike i male ljubitelje ovih uličnih sportova.

Motorički park je zajednički projekat grada i okruga Donaustadt namijenjen i djeci koja tek stječu sigurnost u vožnji bicikla. Radovi počinju sredinom juna a njihov završetak se predviđa za septembar 2020. U Beču postoji ukupno 49 skate parkova, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Novi izum Beča - 'Spužvasti kamen' za inteligentno zalijevanje gradskog drveća

Beč - Muzički genij Ludwig van Beethoven oživljen u virtualnoj stvarnosti

Beč usvojio novu strategiju za postepeno ukidanje korištenja plina

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije