Bosna i Hercegovina     | 07.06.2020. 14:20 |

U Počitelju obilježena 28. obljetnica akcije 'Lipanjske zore'

FENA Saopćenje

POČITELJ, 7. lipnja (FENA) - U okviru manifestacije Lipanjske zore, kojom se obilježava godišnjica vojne akcije u kojoj su hrvatske snage 1992. godine oslobodile dolinu Neretve, u Ševaš njivama kod Čapljine u nedjelju je služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a nakon toga je u Počitelju ispred spomen obilježja položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga, izaslanstva gradskih i županijskih vlasti, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora te Oružanih snaga BiH.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić u svom se obraćanju prisjetio događaja od prije 28 godina, istaknuvši kako su Hrvati u ljeto 1992. pokazali zajedništvo koje je bilo preduvjet za veliku pobjedu.

- Bili smo zajedno na jednom mjestu, i Gruđani, i Čitlučani, i Čapljinci, i Ljubušaci, jedan veliki stupanj hrvatskog zajedništva uobličen kroz HVO. Samo kroz to zajedništvo, samo kroz HVO mogli smo uspjeti u svom naumu, a to je da kao narod ostanemo i opstanemo u ovoj državi. I zbilja, tamo gdje je bilo zajedništva, tamo gdje je bilo HVO-a, danas ima Hrvata. Tamo gdje nije bilo zajedništva, gdje nije bilo HVO-a danas u BiH Hrvata nema - poručio je Vidić.

Dodao je kako i dalje traje borba za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini te da je hrvatskom narodu ponovno potrebno zajedništvo.

- Mnogi misle da nećemo uspjeti, ali vjerujte da će kroz HNS, kroz zajedništvo koje na taj način pokazujemo, ovaj narod uspjeti i veoma brzo sve ono što tražimo bit će ostvareno, a tražimo samo da imamo ono što imaju ostali - poručio je gradonačelnik Čapljine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

U Širokom Brijegu obilježena 32. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'