Svijet     | 06.06.2020. 19:28 |

Italija prijavila 72 smrtna slučaja od Covida-a, registrirano 270 novooboljelih

FENA Internet

MILAN, 6. juna (FENA) - Italija je u subotu prijavila 72 nova smrtna slučaja od Covida-19 u odnosu na 85 slučajeva koliko je jučer registrirano, a pozitivno je još 270 osoba što je pad u odnosu na 518 koliko je bilo dan ranije, javio je Odjel civilne zaštite.

Ukupni broj smrtnih slučajeva u Italiji od izbijanja pandemije 21. februara je 33.846 što Italiju čini četvrtom zemljom u svijetu po broju preminulih od Covida-19 nakon Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Brazila, javio je danas Reuters.

S ukupnim brojem potvrđenih slučajeva od 234.801, Italija je sada sedma zemlja po broju oboljelih na svijetu nakon što ju je Indija prestigla dan ranije.

Sjeverno područje Lombardija, gdje je identificiran prvi slučaj zaraze, i dalje je najteže pogođeno područje gdje je danas zabilježeno 140 novih slučajeva.

Sljedeća najgore pogođena regija, Pijemont, prijavila je 38 novih slučajeva, a ostali slučajevi su prijavljeni u 20 drugih regija zemlje. Regije koje su zabilježile više od 10 novih slučajeva su Lazio s 28, Emilia Romagna s 17 i Liguria s 13.

Italija je u srijedu ukinula ograničenja kretanja između regija, a neki regionalni guverneri žalili su se da bi popuštanje mjera i dozvoljavanje putovanja ljudima iz Lombardije moglo izazvati da se zaraza proširi na druga područja u državi.

Na intenzivnoj njezi u subotu su bile 293 osobe, što je pad u odnosu na utorak kada ih je bilo 316. Od prvobitno zaraženih koronavirusom 165.078 njih je oporavljeno.

Kako je saopćeno do danas je testirano gotovo 2,6 miliona ljudi na novi koronavirus na populaciji od oko 60 miliona stanovnika.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Meloni zahvalila Tunisu na naporima u borbi protiv trgovaca ljudima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'