Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 16:28 |

Općina Centar Sarajevo - Podrška ekološkoj akciji 'Metimo ispred svoga praga'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Udruženje građanki i građana Novi Centar Sarajevo iniciralo je akciju čišćenja naselja Ciglane pod nazivom "Metimo ispred svog praga".

Općina Centar je kao i svaki put do sada prepoznala društveno odgovorne inicijative, te će podržati pomenutu aktivnost. Ta lokalna zajednica veliku pažnju posvećuje očuvanju i zaštiti okoliša, a tome u prilog govore i brojne ekološke akcije čišćenja i uređenja okoliša, ali i ozelenjavanja životnog prostora.

Spomenuto udruženje pozvalo je komšinice i komšije da u subotu, 6. juna, od 9 do 11 sati 'pometu' svoje naselje, a Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice općine će, kako se navodi, obezbijediti dio neophodnih sredstava kako bi ta građanska akcija polučila što bolji rezultat.

Pored navedene službe, akciju će podržati i uposlenici Službe za investicije i komunalni razvoj, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave, uposlenici preduzeća Park i Rad, te članovi savjeta mjesne zajednice, a bitće obezbijeđene i sadnice drveća.

- Odlučni da pitanja čistoće i sigurnosti svog naselja ne prepuštaju slučaju, spremni da zavrnu rukave, volonteri i entuzijasti Novog Centra ovom simboličnom akcijom najavljuju svoju odlučnost da se ujedinjeni pobrinu za svoju zajednicu i skupa rade na poboljšanju uslova življenja u njoj - navode iz Udruženja.

S obzirom na to da je pitanje okoliša uvijek u fokusu djelovanja Općine Centar, ta lokalna zajednica će se sa svojim raspoloživim kapacitetima pridružiti akciji i pozvati i druge organizacije, ali i neformalne grupe, da zajednički učine životnu okolinu što ugodnijim mjestom življenja, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Više od 1,57 miliona KM neprofitnim organizacijama u BiH (VIDEO)

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'