Kultura     | 04.06.2020. 10:27 |

Na Festivalu bh. drame bogat i raznovrstan online program

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Festival bosanskohercegovačke drame, u njegovom 19. izdanju, donosi bogat online program i četvrtog festivalskog dana.

U prijepodnevnom terminu u okviru Pratećeg programa od 10.30 sati putem Youtube kanala Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i putem oficijelne stranice bnp.ba dostupna je izložba pozorišnih fotografija autora Ismira Sačaka, a od 11 sati bit će upriličena promocija knjige "Izabrane drame" autorice Ljubice Ostojić, o kojoj će govoriti Dubravka Zrnčić-Kulenović, Dragan Komadina i autorica.

U redovnom terminu Pratećeg programa od 17 sati će biti upriličen razgovor "Festivali u doba pandemije" u kojem učestvuju: Miki Radonjić (direktor festivala Sterijno pozorje, Novi Sad), Jasen Boko (dramaturg i poducent Drame HNK Split i Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta "Marulićevi dani" Split), Mirjam Drnovček (direktorica Prešernovog gledališča Kranj i festivala Teden slovenske drame), Zorana Kralj (direktorica CNP Podgorica i festivala Bijenale crnogorskog teatra) i Nihad Kreševljaković (direktor Internacionalnog tetarskog festivala MESS Sarajevo).

U okviru Glavnog festivalskog programa od 19.30 sati će biti upriličeno scensko čitanje dramskog teksta Mirze Skenderagića "Probudi me kad završi". U scenskom čitanju učestvuju glumice i glumci iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Zlatan Školjić, Lana Zablocki, Siniša Vidović, Selma Mehanović i Muhamed Bahonjić. Rediteljica scenskog čitanja je Lajla Kaikčija.

U petak, petog dana 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online, publiku očekuje bogat sadržaj u okviru Glavnog i Pratećeg programa o kojem se možete informisati putem oficijelne stranice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bnp.ba ili putem Youtube kanala BNP Zenica.

Druženja u okviru Festivalskog kutka će biti upriličena u petak i u subotu od 11 sati na Donjem foajeu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Održan koncert ansambla violončelista 'Cellissimo' u Zenici

BNP Zenica predvodi dvogodišnji međunarodni projekt 'Feminističko čitanje klasika'

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti