Bosna i Hercegovina     | 03.06.2020. 20:54 |

Mijo Matić donirao ultrazvučni aparat Domu zdravlja Tomislavgrad

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 3. lipnja (FENA) - Duvanjski humanitarac Mijo Matić, koji živi i radi u Njemačkoj, donirao je Domu zdravlja Tomislavgrad suvremeni ultrazvučni aparat u vrijednosti od oko 74.000 maraka.

Ravnateljica Doma zdravlja Tomislavgrad dr. Ivanka Živković kazala je kako su liječnici Službe za zaštitu žena, kao i drugih službi Doma zdravlja, dobili kvalitetan i siguran medicinski aparat koji će im biti od velike pomoći u svakodnevnom radu.

- Uz pomoć 3D/4D ultrazvuka prati se razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza i postavlja detaljna dijagnostika i uvid u stanje reproduktivnih organa žene - pojasnila je dr. Živković.

Ona je zahvalila Matiću na njegovoj donaciji, podsjetivši kako to nije prva humanitarna akcija koju je taj Duvnjak organizirao.

Matić je ranije ove godine donirao kombi vozilo VW Transporter, vrijedno 50.000 maraka, za prijevoz bubrežnih bolesnika s područja općine Tomislavgrad na dijalizu u Županijsku bolnicu Livno.

Pomagao je donacijama i staračke domove u Livnu i Tomislavgradu, a financirao je i izgradnju kipa fra Mije Čuića koji se nalazi ispred tomislavgradske spomen-bazilike.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo