Bosna i Hercegovina     | 03.06.2020. 14:25 |

Sastanak CIK BiH i GIK Banja Luka s gradonačelnikom i predsjednikom Skupštine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Članovi Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić, Vlado Rogić, Jovan Kalaba i Željko Bakalar danas su putem video-linka sa Gradskom izbornom komisijom Banja Luka održali sastanak o pripremama i provođenju Lokalnih izbora 2020. godine zakazanih za 15. novembar, kojem su prisustvovali i gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine Grada Banja Luka Zoran Talić.

Član CIK-a BiH Vlado Rogić upoznao je prisutne s aktivnostima CIK-a u proteklom periodu, posebno naglasivši obaveze organa za provedbu izbora u smislu usvojenih izmjena i dopuna podzakonskih akata.

Predsjednica Gradske izborne komisije Banja Luka Nada Batinar informirala je Centralnu izbornu komisiju BiH o izazovima i aktivnostima koje provodi Gradska izborna komisija Banja Luka i u tom smislu kakvu podršku očekuje od organa vlasti Grada Banja Luka.

Gradonačelnik Radojičić je, između ostalog, istaknuo da će gradska uprava pružiti neophodnu tehničku i logističku podršku Gradskoj izbornoj komisiji Banja Luka u pripremi i provođenju lokalnih izbora.

Osim Nade Batinar, u ime Gradske izborne komisije Banja Luka, sastanku su prisustvovali i članovi Vili Kuljanac, Ljilja Dabić i Ljilja Popović.

Ovo je nastavak prakse Centralne izborne komisije BiH da se redovno sastaje s gradskim/općinskim izbornim komisijama kako bi se blagovremeno riješili eventualni problemi u radu izborne administracije, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.                                                   

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Regionalna diskusija o ulozi umjetne inteligencije u izbornim procesima

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta