Ekonomija     | 03.06.2020. 14:37 |

Bugojno - Turistički radnici fokus stavljaju na domaće potencijale

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 3. juna (FENA) - U većini bosanskohercegovačkih turističkih agencija pronalaze nove mogućnosti organiziranja rada kako bi prevazišli novonastalu situaciju, u kojoj je za sada nemoguće realizirati ranije dogovorena putovanja u inozemstvo.  

Za razliku od proteklih godina, fokus je stavljen na ponudu domaćih turističkih potencijala, kojih na prostoru Bosne i Hercegovine ima u izobilju.

- Pored prirodnih bogatstava, tu su vrhunski hotelski kompleksi, kao i gastronomska ponuda koja je prepoznatljiva u svijetu - navodi direktor turističke agencije "Lambada" iz tog grada Amel Fazlibegović.

Dodaje kako je oblast turizma u BiH pretrpjela ogromne štete tokom pandemije, te da je situacija pred početak ljetne sezone još neizvjesna, te ističe kako je ovo teško vrijeme za sve one koji se bave turizmom.

Po njegovim riječima nadu i optimizam u agenciji, koja postoji od 1998. godine, vide u organiziranju putovanja i ekskurzija na prostoru BiH.   

Kao potencijalne bh. destinacije za koje su zainteresirani na području Bugojna navode se Jajce, Prusac, Livno, Međugorje, Krajina, Visoko, Travnik...

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu