Bosna i Hercegovina     | 03.06.2020. 13:38 |

Online upis na Univerzitet u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Univerzitet u Sarajevu će uskoro objaviti konkurse za upis kandidata na prvi ciklus i integrirani studij, drugi ciklus studija, stručni studij i specijalistički studij u studijskoj 2020/2021. godini.

Uz podršku Univerzitetskog tele-informatičkog centra UTIC, Univerzitet u Sarajevu će upis kandidata vršiti putem Informacionog sistema eUNSA.

Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija, kao i na Konkurs za upis u prvu godinu stručnog studija provodit će se isključivo online putem Informacionog sistema eUNSA www.upis.unsa.ba.

Kako je saopćeno iz UNSA, sistem online upisa na Univerzitet u Sarajevu kreiran je u skladu sa najnovijim trendovima i dostignućima informacionih tehnologija, kome se pristupa putem bilo kojeg uređaja konektovanog na internet. Sistem obezbjeđuje najviše standarde integriteta i sigurnosti podataka koje obrađuje.

- Sistem pokriva cijeli proces, od pretraživanja fakulteta/akademije prema željenim kriterijima, preko prijava odabranih fakulteta/akademije, te uvida u rezultate po fakultetima/akademijama, pa do ostvarenja prava upisa na fakultet/akademiju. Kandidatima omogućava brz i direktan uvid u lične podatke, ocjene te posebna postignuća važna za upis ostvarena tokom srednjeg obrazovanja, daje detaljnu kalkulaciju bodova za svaki prijavljeni fakultet/akademiju prema uslovima koje propisuju fakulteti/akademije, kao i uvid u položaj koji zauzimaju na rang listi jednog fakulteta/akademije, a u skladu sa odabranim prioritetima i brojem ostvarenih bodova – saopćeno je.

Pregled programa može se pogledati na: http://registar.unsa.ba, a pripremljen je i interaktivni vodič koji je dostupan na: http://upis.unsa.ba/.

Na web stranicama Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba) i informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) nalazit će se sve informacije i detaljna uputstva o postupku registracije na Informacioni sistem eUNSA, te načinu i rokovima za upload dokumenata za online prijavu na Konkurs.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo