Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.06.2020. 21:37 |

Softić: Ovakvu odluku o sredstvima MMF-a trebalo odmah donijeti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu BiH Safet Softić pozdravio je usvajanje odluke Vijeća ministara o raspodjeli sredstava MMF-a, saopćeno je iz SDA.

-Nova odluka Vijeća ministara u skladu je sa Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine. To je tako trebalo uraditi od početka i to smo i tražili od početka. Vijeće ministara može alocirati sredstva samo entitetima i Brčko Distriktu, a institucije Federacije će dalje prema već usvojenim odlukama rasporediti dio kantonima, ističe Softić.

Odluke Vijeća ministara, dodaje, ne mogu ni biti drugačije, osim u skladu sa Ustavom i zakonima. Svako insistiranje da bude drugačije je uzaludno, ali štetno.

-Isto se desilo i u ovom slučaju, napravljena je šteta, jer je sredstva MMF-a trebalo što prije usmjeriti prema privredi. U svakom slučaju pozdravljam što je Vijeće ministara shvatilo tu nužnost i riješilo ovaj problem na zadovoljavajući način za privredu i građane BiH, navodi Softić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

MMF imenovao Kristalinu Georgievu za drugi petogodišnji mandat

Georgieva: 'Snažan rast' u SAD pomogao u poboljšanju globalnih ekonomskih izgleda

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana