Servisne informacije     | 02.06.2020. 14:36 |

U BiH sutra oblačno, u Bosni s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. U ostatku dana postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji.

Tokom poslijepodneva u Bosni s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje i u višim djelovima Hercegovine se očekuju padavine. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 26 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 18 stepeni. 

U centralnim i istočnim područjima BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 3 stepena, Zvornik 15, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 16, Sarajevo i Tuzla 18, Bugojno, Drvar, Jajce i Livno 19, Bijeljina i Gradačac 20, Banja Luka i Sanski Most 21, Bihać i Doboj 22, Neum, Prijedor i Zenica 23, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 24, Mostar i Stolac 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo