Ekonomija     | 02.06.2020. 14:26 |

Konstitutivna sjednica Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju COVID-19

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija predsjedavao je danas prvom konstitutivnom sjednicom Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju COVID-19, na kojoj je razgovarano o načinu rada te grupe.

Grupa za socioekonomski odgovor, formirana Odlukom Vijeća ministara, a imajući u vidu težinu i obim posljedica pandemije COVID-19, odgovorna je za koordinaciju aktivnosti svih nivoa vlasti po pitanju definisanja socioekonomskih mjera za odgovor na krizu i analizu situacije po pitanju socioekonomskih posljedica izazvanih pandemijom, usaglašavanje i koordinaciju provođenja mjera po pitanju odgovora na socioekonomske posljedice i efekte izazvane pandemijom, te koordinaciju aktivnosti svih nivoa vlasti radi obezbjeđivanja finansijskih sredstava za sve nivoe vlasti putem mobilizacije domaćih fondova i strane finansijske pomoći, uključujući i pomoć Evropske unije.

Grupom za socioekonomski odgovora predsjedavavajući Vijeća ministara, a podršku pri utvrđivanju politika Grupe za socioekonomski odgovor i administrativno-tehničku podršku  pruža Savjetodavna grupa Fiskalnog vijeća BiH.

Grupu za socioekonomski odgovor, pored predsjedavajućeg VMBiH, čine Fiskalno vijeće BiH,  ministar vanjskih poslova BiH, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te  Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

VMBiH - Suradnja s FRONTEX-om, bolja kontrola nezakonitih migracija

U Bruxellesu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta