Bosna i Hercegovina     | 02.06.2020. 12:01 |

VMBiH -Tegeltija i Skaka razgovarali o izazovima nastalim zbog pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj i ekonomskoj situaciji u državi, te mogućnostima saradnje svih nivoa vlasti u svjetlu zajedničkog odgovora na izazove koje je pandemija Covida - 19 stavila pred sve građane u BiH.

Gradonačelnik Sarajeva informirao je predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o najznačajnijim infrastrukturnim projektima koji su u procesu realizacije s međunarodnim finansijskim organizacijama, kao i o neriješenim imovinskim pitanjima kasarne 'Jajce', koju je Vlada Federacije BiH dala na korištenje gradu.

- Predsjedavajući Tegeltija naglasio je, tom prilikom, opredijeljenost Vijeća ministara BiH da pomogne u iznalaženju rješenja oko rješavanja imovinskih pitanja kasarne te da, u skladu sa svojim nadležnostima, podrži svaku aktivnost koja za cilj ima unaprjeđenje odnosa i stvaranje pozitivnog ambijenta za sve građane u BiH - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam miliona eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo