Bosna i Hercegovina     | 01.06.2020. 15:44 |

Centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo otvoreni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Nakon više od dva mjeseca novosarajevski centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila od danas su ponovo otvarili svoja vrata za brojne članove.

Od proglašenja stanja prirodne i druge nesreće u Federaciji BiH izazvane pandemijom koronavirusa centri za zdravo starenje obustavili su rad s ciljem zaštite svojih korisnika koji spadaju u najrizičniju skupinu kada je u pitanju virus COVID 19.

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije korona virusa, Centar za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo će upriličiti brojne sekcije, radionice i druženja za svoje članove, a poštujući i dalje higijensko – epidemiološke mjere u cilju zaštite od eventualnog ponovnog širenja zaraze.

U zatvorenom prostoru može maksimalno boraviti 50 članova, dok se još neki izvjesni period neće organizovati veća okupljanja i zabave. Članovi centara pri ulasku obavezni su nositi zaštitnu masku, te izvršiti dezinfekciju ruku. Dnevni boravak u centru organiziran je na način da se poštuje socijalna distanca i držanje odstojanja 1,5 do 2 metra.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo posjetio je Centar za zdravo starenje Hrasno, te osoblju i članovima centra uručio zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, te im uz tortu za novi početak, poželio sretan nastavak rada kojeg su sa nestrpljenjem iščekivali.

Na ulazu u Centar za zdravo starenje Hrasno postavljen je i dezinfekcioni tunel, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta