Stranačke aktivnosti     | 01.06.2020. 08:16 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Umjesto što licemjerno moralizira, Tegeltija treba da bude procesuiran zbog afere „Potkivanje“ i smijenjen

Umjesto što licemjerno moralizira, optužuje SDA za tobožnji pritisak na pravosuđe i brani kompromitiranu glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija bi trebao da podnese ostavku ili bude smijenjen.

Razumljivo je da Tegeltija brani  tužiteljicu Tadić, jer ga je ona sačuvala od procesa u aferi „Potkivanje“, u kojoj je kompletna bh. javnost mogla vidjeti snimak i način rada predsjednika VSTV-a. 

Poražavajuće je da Tegeltija nikada zbog toga nije procesuiran. I to je jedan od razloga zbog kojih je veliki dio javnosti izgubio provjerenje u dio pravosuđa kojima rukovode Tegeltija i Tadić.

Tegeltija je posljednja osoba koja može da govori o nezavisnom pravosuđu, jer je upravo on pravosudne institucije stavio u službu politike SNSD-a, a što je i javno potvrdio  kada je prisustvovao Dodikovom skupu u Istočnom Sarajevu organiziranom s ciljem da se derogira Ustavni sud.

Jedini „pritisak“ koji SDA pravi prema pravosuđu jeste naš zahtjev da se striktno primjenjuje zakon, bez izuzetka procesuiraju sva krivična djela i da se procesi vode u svakom dijelu BiH. Ne mogu Tužilaštvo BiH i SIPA-a biti nadležni samo na teritorijama na kojima u većini žive Bošnjaci. Naš „pritisak“ ogleda se i u tome da od pravosuđa tražimo da ne bude privilegovanih i nedodirljivih, kao i da ne bude afera i montiranih političkih optužnica koji podrivaju vjeru građana u pravosudni sistem.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo