Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje

Prijedlog zaključka DF-a je klasična zaštita SDA i njenog premijera

 

Pokret demokratske akcije (PDA) smatra da je gesta Demokratske fronte (DF), koja je tražila ostavke federalnog premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Milićević i ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, ništa drugo do klasična zaštita prvog čovjeka Vlade FBiH i prebacivanje odgovornosti na kadrove drugih političkih stranaka.

DF-ov prijedlog zaključka, upućen Predstavničkom domu Parlamenta FBiH za smjenu navedenih osoba, samo je još jedna politička igra kojom ova stranka želi zaštititi Stranku demokratske akcije (SDA) i njenog premijera.

SDA-ove malverzacije koje DF želi nametnuti drugim političkim subjektima još je jedno skretanje pažnje javnosti sa uslova pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom koje je Federalna vlada iskoristila za svoj lov u mutnom.

PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića koji je, kao najodgovornija osoba u zapovjednom lancu Federalne vlade, doveo do afere „Respirator“, čime je nanio višemilionsku štetu državi i time dodatno pogoršao narušenu ekonomsku situaciju u vrijeme pandemije.

Podsjetimo da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera koji se oglušio na naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva te istog dana prisustvovao godišnjici kompanije „Igman“ u Konjicu što je dovelo do stvaranja klastera u ovoj općini.

 

 

Tuzla, 28.5.2020.                                                                                                      Press služba PDA

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.