Stranačke aktivnosti     | 28.05.2020. 18:42 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

DF: Pozivamo pošteni dio SDP-a da se očituje o aferi pranja novca i saradnje s HDZ-om protiv Komšića

Demokratska fronta još jednom poziva nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca.

Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile informacije o saradnji subjekata koji se terete za pranje novca sa SDP-om BiH i HDZ-om BiH a u cilju umanjivanja šansi kandidata DF-a za člana Predsjedništva na zadnjim izborima (aktuelnog člana Predsjedništva) pozivamo i rukovodstvo SDP-a da se očituje o ovim navodima.

Ne želimo vjerovati da je politička opcija poput SDP-a bila spremna i da putem kriminalnih radnji u saradnji sa HDZ-om sprječi izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, i time antidržavnoj osovini Čović – Dodik omogući realizaciju plana B odnosno preuzimanje političke većine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, što bi imalo nesagledive posljednice po NATO i evropski put Bosne i Hercegovine.

Od savjesnih članova SDP-a očekujemo da traže odgovornost za takvo postupanje rukovodstva SDP-a BiH. Mi u DF-u još uvijek pamtimo maliciozna i energična prozivanja DF-a i predsjednika Komšića zbog afera unutar drugih stranaka, a sa kojima DF i predsjednik Komšić nemaju nikakvih dodirnih tačaka, stoga nas čudi šutnja poštenog dijela SDP-a, za kojeg smo uvjereni da nije uzimamo učešća u bilo kakvim antidržavnim i kriminalnim mahinacijama.

Od SDP-ovog partnera, odnosno od Naše stranke, ne očekujemo nikakvo očitovanje, jer je svim građanima Bosne i Hercegovine poznat slučaj „Falatar“. U tome smislu ne začuđuje nas ni šutnja desnog lidera „lijevih“ stranaka, Elmedina Konakovića.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom