Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Klub SDS u NSRS: Predloženi Poslovnik predstavlja gušenje demokratije

Potpuno je neprihvatljivo gušenje slobode govora narodnim poslanicima koje je predviđeno materijalima koji su dostavljeni Zakonodavnom odboru Narodne skupštne RS dok se s druge strane ne ograničava pravo članu Predsjedništva BiH, predsjednici Republike i premijeru da pričaju neograničeno.

Zakonodavni odbor u izmjenama Poslovnika nije uvažio niti jednu primjedbu koju smo blagovremeno dostavili što je nedopustivo.

Ukoliko ovakav prijedlog Poslovnika bude prihvaćen bez konsenzusa i nepoštovanje stavova svih parlamentarnih političkih partija došlo bi do najgrubljeg oblika gušenja demokratije i parlamentarizma i to već drugi put u posljednja dva saziva Narodne skupštine.

Tražimo od Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske da nam dostavi imena svih učesnika koji su učestvovali u kreiranju najvažnijeg akta najvišeg zakonodavnog organa Republike Srpske, kao i da nam dostavi sve prijedloge izmjena Poslovnika, koje su dostavile sve parlamentarne političke partije od početka procesa izmjena Poslovnika do danas.

Sektor za politiku i medije

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.