Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 16:32 |

Krišto na video sastanku Odbora za politička pitanja i demokraciju PSVE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i članica Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Borjana Krišto sudjelovala je danas na video sastanku Odbora za politička pitanja i demokraciju PSVE.

Sudionici video sastanka raspravljali su o funkcioniranju demokratskog sustava suočenog sa pandemijom koronavirusa (COVID 19). Također razgovarano je i o aktivnostima Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), kao i o izjavi izvjestitelja PSVE o borbi protiv fiskalne nepravde i radu OECD-a na oporezivanju digitalne ekonomije.

Članovi Odbora za politička pitanja i demokraciju razmotrili su rezultate gruzijskog predsjedanja, kao i prioritete predstojećeg grčkog predsjedanja Vijećem Europe.

Na video sastanku sudjelovali su i predsjednik PSVE Rik Daems, članovi Venecijanske komisije i drugi pravni eksperti iz oblasti ustavnog prava - navodi se u priopćenju iz Ureda zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjane Krišto. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvizdić: Svi zaključci su neprihvatljivi, Parlamentarna skupština to neće prihvatiti

Čavara: Neki od zaključaka su prepisani iz Ustava, a neki van naše nadležnosti

Dunović i Imamović: Zaključci SNSD-a protuustavni i kontra Daytonskog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'