Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 16:24 |

U Sarajevu sutra debata 'Zajedno smo EUropa'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini sutra u Sarajevu organizuje debatu "Zajedno smo EUropa" povodom godišnjice objave Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU.

Domaćin debate bit će šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler. Na debati će također govoriti i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, direktor Direkcije za Evropske integracije Edin Dilberović, predsjednica Općinskog suda u Sarajevu Janja Jovanović, ambasadorica Češke Ivana Hlavsova, ambasador Italije Nicola Minasi, ambasadorica Njemačke Margret Uebber, ambasadorica Švedske Johanna Strömquist, analitičari Adnan Huskić i Adi Ćerimagić, te predstavnici mladih, Miloš Kovačević uime Udruženja Cerebra i Vanja Mihajlović iz Tima volontera/Heroji ulice. 

Publiku će činiti oko 50 predstavnika civilnog društva, poslovne zajednice, mladih, koji će pratiti razgovor putem videolinka.

U okviru diskusije o vladavini prava bit će zvanično pokrenut i online portal za komunikaciju sa građanima "Pravo na pravdu", kao nastavak aktivnosti najavljenih poslije javne debate o vladavini prava održane u novembru prošle godine uz podršku EU, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo