Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 13:17 |

Izrečena mjera protjerivanja državljaninu Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Služba za poslove sa strancima danas je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine državljanu Crne Gore, jer predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine.

Naime, osoba se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom i od strane nadležne agencije je proglašena prijetnjom po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Operativnim radom na terenu Služba je locirala navedenu osobu i nakon provedenog postupka joj je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od pet godina.

Državljanin Crne Gore je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, te se provode dalje mjere i radnje na njegovom udaljenju iz BiH.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Laketa i atašei MUP-a Austrije i Sjeverne Makedonije o migrantskoj krizi

Služba za poslove sa strancima uspješno realizovala postupak prisilnog udaljenja ilegalnog migranta

Iz BiH protjerana dvojica stranaca zbog povezanosti s organiziranim kriminalom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'