Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 10:45 |

Za 584 prvačića Općina Centar će obezbijediti udžbenike, školski pribor i ruksak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Nakon prvog upisnog roka u aprilu, za predstojeću školsku 2020/2021. godinu, u prve razrede osnovnih škola na području općine Centar upisano je 584 prvačića i to 284 dječaka i 300 djevojčica.

Općina Centar će obezbijediti besplatne udžbenike, školski pribor i ruksake za sve prvačiće koji se upišu u 12 osnovnih škola na njenom području, a za tu namjenu je u ovogodišnjem budžetu planirano 90.000 maraka,saopšteno je iz ove gradske opštine.

Najveći broj prvačića iz Centra - njih po 69 će u školskoj 2020/2021. godini pohađati škole „Musa Ćazim Ćatić“ i „Isak Samokovlija“. U školu „Safvet-beg Bašagić“ upisano je 64 prvačića, a po 62 prvačića upisana su u Osnovnu školu Katoličkog školskog centra i školu „Nafija Sarajlić“. U školu „Alija Nametak“ upisano je 60 prvačića, dok će osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ i „Hasan Kikić“ pohađati po 57 mališana. U školu „Silvije Strahimir Kranjčević“ upisano je 35, u školu „Vladislav Skarić“ 25, a u školu „Hasan Kaimija“ 20 prvačića. U Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju upisana su 4 mališana, saopšteno je iz ove općine. 

  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana