Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 21:09 |

Dogovoren dnevni red sjednica Gradskog vijeća Zenica planiranih za 4. i 11. juni

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. maja (FENA) - Radno predsjedništvo Gradskog vijeća Zenica održalo je danas sastanak na kojem je dogovoreno da se svi materijali koji su dostavljeni od gradonačelnika i Gradske uprave stave na dnevni red sjednica Gradskog vijeća koje će biti održane 4. i 11. juna.

Na sjednici, planiranoj za 4. juni, raspravljat će se, između ostalog, o Prijedlogu plana ulaganja u putnu infrastrukturu-rekonstrukciju i investiciono ulaganje za 2020. godinu, Prijedlogu programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2020. godinu na području Grada Zenica, kao i Prijedlogu plana ulaganja u oblast vodoprivrede za 2020. godinu.

- Interesantno je da će se na dnevnom redu naći i Prijedlog zaključka o podnošenju izvještaja o utrošku sredstava za vrijeme pandemije. Ova tačka dnevnog reda je prijedlog Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica, sa izuzećem člana Radnog predsjedništva Sanjina Aldobašića. Vjerujemo da će vijećnici Gradskog vijeća Zenica podržati ovaj prijedlog zaključka s ciljem objektivnog informisanja javnosti i transparentnosti utrošenih sredstava u vrijeme  pandemije, navodi predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić u saopćenju za javnost.

Radno predsjedništvo je tražilo od gradonačelnika i detaljne informacije o stanju u JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica, jer Gradsko vijeće o tome nema nikakvih informacija.

Tražene informacije treba da sadrže - utrošak sredstava iz Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu koja su namijenjena za ovo preduzeće, način ustupanja gradskih i prigradskih linija, kao i autobuske stanice privatnim preduzećima te  plan za ovo preduzeće u budućnosti, navodi se u saopćenju.                            

                                                                                 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U saobraćajnoj nesreći u Zenici teže povrijeđena žena

Ministar Isak prisustvovao tribini obilježavanja 1.marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U utorak sjednica mostarskog Gradskog vijeća

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti