Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 16:56 |

U Bosnu i Hercegovinu stigla pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Bisera Turković danas je sa delegacijom Tima za krizne situacije MVP-a BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekala avion koji je dopremio značajnu humanitarnu pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Riječ je o pomoći koju BiH poklanja šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministrica Turković se zahvalila narodu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladarskoj porodici Dubaija za pružanje podrške i pomoći BiH u trenucima kada je i njihova država opterećena posljedicama globalne pandemije. Napomenula je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nedavno obratio lideru Emirata sa zahtjevom za podršku u borbi protiv koronavirusa. 

Vrijedna privatna humanitarna pomoć UAE, koja će biti od velike koristi građanima i zdravstvenom sistemu u BiH, sastoji se od 40 respiratora, 100.000 testova na koronavirus, 25.000 odjevnih kompleta za zaštitu, 150.000 pari rukavica, 150.000 maski tipa M95, 150.000 jednokratnih hirurških maski, 150.000 jednokratnih zaštitnih maski, 50.000 vizira i 20.000 zaštitnih naočala.

  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Humanitarne grupe ne mogu učiniti ništa da zaštite osoblje u Pojasu Gaze

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'