Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 13:43 |

Podžić: Radi se na knjiženju na BiH banjalučke kasarne 'Kozara' i aerodroma

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27.maja (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke Kasarne "Kozara“ i aerodroma "Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

-Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure - rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugim tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.

-U Programu reformi, koji je upućen u Brisel, navedeno je da je to jedna od kontinuiranih aktivnosti, što stoji i u planu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH - rekao je Podžić.

Navodi i da je dosta toga urađeno po pitanju realizacije tog programa, ali je zadnjih mjeseci reforme usporila pandemija koronavirusa.

-Imamo 63 aktivnosti i tim Ministarstva odbrane, predvođen Mijom Krešićem, zamjenikom ministra odbrane ovih dana aktivno radi. Za sedam dana bit će podnesen izvještaj o urađenom i kako ubrzati određene aktivnosti - rekao je Podžić i dodao da se određene stvari dogovaraju i s NATO štabom, koji opet do jeseni ima "zamrznute“ aktivnosti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo