Ekonomija     | 27.05.2020. 11:28 |

Sweden/USAID FARMA II pomaže proizvođačima da poboljšaju poslovanje i marketing

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Sljedeća dva četvrtka, 28. maja i 4. juna, projekt Sweden/USAID FARMA II održat će web seminare o marketingu za poljoprivredne proizvođače i organizacije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ovo su četvrti i peti web seminar u nizu koji proizvođačima pružaju konkretne savjete o tome kako da vode svoj posao, i kako da efikasno koriste platforme društvenih medija tokom i nakon pandemije COVID-19.

-Trenutna situacija sa pandemijom COVID-19 pokazala je koliko je važan dobar marketing - rekla je Amra Brkić iz „Milog Sela“, proizvođača kozjeg sira, voća i povrća iz Lukavca, koja je učestvovala u prethodnom web seminaru o online promociji.

Istakla je da online način poslovanja, uglavnom prodaja i promocija, je postao neophodan, i tako će ostati i nakon pandemije.

-Tržišna pravila se mijenjaju, i sada su prisiljeni i oni koji do sada nisu koristili online promociju i web prodaju da krenu sa ovim aktivnostima čim prije jer samo tako mogu pratiti tržišnu utakmicu koju je nametnula nova situacija. Podrška koju projekt Sweden/USAID FARMA II pruža poljoprivrednim proizvođačima u toj oblasti je vrlo važna i veoma cijenjena- navodi se u saopćenju.

Projekt će nastaviti da pomaže poljoprivredni sektor u poboljšanju marketinških praksi i ostvarivanju veće prodaje.

Sweden/USAID FARMA II podržava razvoj bh poljoprivrede u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje, i peradarstvo.

Projekt pomaže da se domaći regulatorni okvir poboljša i uskladi sa zakonima Evropske unije, te  prenosi potrebno znanja proizvođačima kako bi im omogućili da povećaju proizvodnju, poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i ispune standarde potrebne za izvoz u EU i na druga međunarodna tržišta.

Sve zainteresovane organizacije mogu pronaći više informacija o tome kako se prijaviti za ovu i ostale aktivnosti na web stranici: www.farmabih.ba.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Kompanija Agrom-EM dobila rashladni pogon od 200 m3

BiH počinje izvoziti organsku industrijsku konoplju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!