Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 11:06 |

Instrukcija za ustanove za brigu o djeci i odraslima s posebnim potrebama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) je, na osnovu zaključka Federalnog štaba civilne zaštite, izradio niz setova procedura za početak rada ustanova različitog tipa.

Između ostalih, objavljen je i set preporuka posebno namijenjen ustanovama za brigu o djeci i odraslim osobama sa posebnim potrebama, saopšteno je iz INZ.

Procedure, detaljno opisane u dokumentu sa prilozima, ilustracijama i potrebnim upitnicima dostupne su putem web stranice Instituta inz.ba.

Vodič za unapređenje sigurnosti u centrima i ustanovama za djecu i odrasle s posebnim potrebama je izrađen na osnovu smjernica i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo, ali i sličnih iskustava i praksi institucija u susjednim državama.

- Svjedoci smo ukidanja niza mjera u javnom životu, što će povećati cirkulacije građana u javnom prostoru. Istovremeno, problem pandemije Covid-19 nije otklonjen, pa se i dalje primjenjuju zaštitne i sigurnosne mjere distance, korištenja dezinfekcionih sredstava, te niz drugih preporučenih mjera - smatra doc.dr. Nino Hasanica iz Kriznog štaba za zdravstveno-odgojne aktivnosti Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Habota: Evropska komisija poslala ključne poruke građanima i bh. vlastima

UN-ov Dan zemljišta - Centimetar tla koji se stvara hiljadu godina, ljudi zagade za nekoliko minuta

U fokusu ovogodišnjeg obilježavanja dostupnosti edukacije o šećernoj bolest

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom