Sport

Vlada TK nakon rebalansa za sport izdvojila 705.000 KM

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA

TUZLA, 26. maja (FENA) – Vlada Tuzlanskog kantona u rebalansiranom budžetu predvidjela je za sport 705.000 maraka - izjavio je danas ministar za sport i mlade ovog kantona Srđan Mićanović.

On je rekao da su to nedovoljna sredstva za sportske aktivnosti klubova i organizacija, posebno nakon restrikcija zbog pandemije virusa korona, ali su ipak veća nego prošle godine.

- Sport je i prije bio u teškoj situaciji, ali zaleđivanjem aktivnosti, neodržavanjem liga, padom privrednih aktivnosti i finansijskih sredstava koje su klubovi dobijali od sponzora, sport se našao u još težoj situaciji. Vlada TK svjesna je njegove važnosti, te je nakon rebalansa budžeta najmanje smanjenje izvršeno na poziciji vezanoj za sport - izjavio je Mićanović na sastanku s predstavnicima sportskih saveza općina s područja TK, Sportskog saveza TK i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.