Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 26.05.2020. 15:09 |

Vlada TK nakon rebalansa za sport izdvojila 705.000 KM

FENA

TUZLA, 26. maja (FENA) – Vlada Tuzlanskog kantona u rebalansiranom budžetu predvidjela je za sport 705.000 maraka - izjavio je danas ministar za sport i mlade ovog kantona Srđan Mićanović.

On je rekao da su to nedovoljna sredstva za sportske aktivnosti klubova i organizacija, posebno nakon restrikcija zbog pandemije virusa korona, ali su ipak veća nego prošle godine.

- Sport je i prije bio u teškoj situaciji, ali zaleđivanjem aktivnosti, neodržavanjem liga, padom privrednih aktivnosti i finansijskih sredstava koje su klubovi dobijali od sponzora, sport se našao u još težoj situaciji. Vlada TK svjesna je njegove važnosti, te je nakon rebalansa budžeta najmanje smanjenje izvršeno na poziciji vezanoj za sport - izjavio je Mićanović na sastanku s predstavnicima sportskih saveza općina s područja TK, Sportskog saveza TK i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom.

Sastanak je sazvan radi sagledavanje trenutnog stanja u oblasti sporta na području TK, te iznalaženja najboljeg rješenja za pomoć sportskim organizacijama i klubovima u vrijeme pandemije virusa korona.

- Predložićemo određene mjere tako da ovogodišnji poziv za dodjelu i subvencioniranje finansijskih sredstava klubovima izmijenimo na način da odgovori primjereno trenutnoj situaciji. Nakon što sportski savezi, kao stručna tijela, predoče probleme sa kojima se susreću, u Ministarstvu za sport i mlade nastojat ćemo da ovogodišnja sredstva drukčije rasporedimo kako bi ojačali sport u skladu sa njegovom važnošću u društvu - zaključio je ministar Mićanović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!