Servisne informacije     | 26.05.2020. 09:17 |

Prognoza vremena za naredne dane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.maja (FENA) - Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovi umjereno oblačno, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U sjevernim područjima Hercegovine postoje uvjeti za pokoji pljusak i grmljavinu.  Vjetar u Bosni umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera.

U Hercegovini umjerena na momente jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Količine padavina u protekla 24 sata: Bihać 12; Mrkonjić Grad 11; Han Pijesak, Jajce devet; Ivan Sedlo, Sanski Most osam; Bijeljina sedam; Prijedor, Sarajevo-Bjelave, Zenica, Zvornik šest; Bugojno, Doboj, Foča, Gradačac, Livno, Tuzla četiri; Bosanski Novi, Čemerno, Višegrad tri; Banja Luka, Rudo, Srebrenica dva; Bjelašnica jedan.

 U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i  pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Četvrtak u Hercegovini uglavnom umjerena oblačno.

U Bosni pretežno oblačno vrijeme.

Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

Petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Do kraja radne sedmice pretežno sunčano

U BiH danas i sutra pretežno sunčano, u petak mogući lokalni pljuskovi

Tokom vikenda nestabilno vrijeme s kišom, u nedelju razvedravanje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo