Sport     | 25.05.2020. 20:28 |

Francuska u šoku, u Strasbourgu odigrana utakmica pred 400 gledatelja

FENA Agencije

PARIZ, 25. svibnja (FENA) - Francuska javnost u šoku je nakon što je otkriveno kako je u nedjelju u okolici Strasbourga odigrana nogometna utakmica na kojoj se okupilo oko 400 gledatelja.

U trenucima dok se Francuska bori s epidemijom koronavirusa koja je do sada odnijela skoro 30.000 žrtava, u okolici Strasbourga, koji se nalazi unutar francuske "crvene zone", odigrana je nogometna utakmica između lokalnih klubova Neuhofa i Hautepierrea, prenosi Hina.

Na stadionu se okupilo oko 400 gledatelja, a na fotografijama i video zapisima koji su preplavili društvene mreže vidi se kako navijači utrčavaju na teren kako bi proslavili golove.

Općinska policija odmah je intervenirala, ali nije mogla spriječiti odigravanje utakmice.

"Glupost i neodgovornost mogu dovesti do katastrofalne zdravstvene situacije u našoj regiji. Naše područje i medicinsko osoblje ne trebaju novi dramu," kazao je dogradonačelnik Strasbourga Serge Oehler za francuske medije.

"Imamo videozapise, sve ćemo provjeriti i sigurno će biti sankcija," dodao je.

Utakmica je odigrana na stadionu Paco Meteo kojim upravlja sportska organizacija JS Koenigshoffen. Njezin predsjednik Francois Marcade rekao je za novine Dernieres Nouvelles d'Alsace kako je stadion korišten bez odobrenja.

"Ovo što se dogodilo apsolutno je neoprostivo i neprihvatljivo. U šoku sam, uvjeravam vas da nitko iz našeg kluba nije odobrio ili ohrabrio ovo okupljanje."

Liječnik u pariškoj bolnici Pitie-Salpetriere, profesor Gilbert Deray kazao je kako strahuje da će ilegalna utakmica izazvati nove slučajeve zaraze COVID-19.

"Bilo je to potpuno nerazumno. Virus je i dalje prisutan i ovakav događaj može predstavljati mini-virusnu bombu", rekao je.

Francuska liga (LFP) je koncem travnja odlučila kako je sezona 2019/20. završena zbog pandemije koronavirusa nakon odigranih 28 od predviđenih 38 kola te je zatečeno stanje na tablici proglasila konačnim.

PSG je proglašen prvakom, dok je drugoplasirani Marseille izborio izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Amiens i Toulouse su izgubili prvoligaški status.

Još uvijek nije poznato hoće li se igrati ovosezonska finala Liga kupa (PSG - Lyon) i Kupa (PSG - Saint-Etienne).

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu (VIDEO)

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu

Strijelci raspoloženi u 23. kolu, najveća posjeta na Mokrom Docu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti