Bosna i Hercegovina     | 25.05.2020. 18:29 |

Općina Tomislavgrad rješava problem stanovanja socijalno ugroženih

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 25. svibnja (FENA) - Općina Tomislavgrad nabavlja četiri kontejnera za stanovanje socijalno ugroženim obiteljima s područja ove općine, a koji posjeduju EU certifikat.

Nabavka kontejnera za stanovanje je povezana s pričom s početka godine, a u kojoj se navodi kako tri generacije; baka, majka i dvije maloljetne djevojčice žive u trošnoj baraci, bez struje, bez sanitarnog čvora i s kartonima na prozorskim otvorima u centru Tomislavgrada.

Zbog uvjeta u kojima žive, skupina žena, čija djeca idu u školu s djevojčicama, polovinom prošle godine javno su apelirale na općinske vlasti i građane da se iznađe neko rješenje kako obiteli u takvim uvjetima ne bi više živjela.

Pošto je baraka bila u takvom stanju da nije bila više bile za renoviranje i daljnja ulaganja, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin je tražio način riješavanja problema ove obitelji ali i ostalih ugroženih obitelji koji su u sličnim situacijama te se donijela alternativna odluka o nabavci kontejnera za stanovanje.

Tim povodom, povjerenstvo za provođenje postupaka javne nabave Općine Tomislavgrad otvorilo je u ponedjeljak jedinu pristiglu ponudu na natječaj za nabavu četiri kontejnera za stanovanje.

Pristigla je ponuda tvrtke Asia d.o.o. iz Kozarske Dubice s iznosom od 51 000 maraka i rokom isporuke od dvadeset dana.
Slijedi detaljna provjera priložene dokumentacije nakon koje će Povjerenstvo donijeti konačnu odluku, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad. 

Da Općina Tomislavgrad brine o najosjetljivijoj socijalnoj populaciji potvrđuju činjenice iz ranijih godina kada su uz pomoć Centra za socijalnu skrb i uz pomoć Humanitarne udruge "Kap ljubavi”, riješili problem još nekoliko teških socijalnih slučajeva tako što su im izgrađene stambene jedinice za stanovanje.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo