Stranačke aktivnosti     | 25.05.2020. 17:44 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Posjeta dr. Čovića Organizaciji HDZ BiH Distrikta Brčko: Konkretnim mjerama ubrzati ekonomski i gospodarski oporavak i osigurati stabilnost

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Distrikt Brčko i održao sastanak s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH Organizacije za Distrikt Brčko, dr. Antom Domićem i članovima

Domaćini današnjeg sastanka upoznali su predsjednika Čovića sa trenutnim stanjem u Distriktu, prije svega gospodarskim i ekonomskim mjerama koje su vlasti Distrikta Brčko poduzeli u prevenciji i rješavanju socioekonomskih pitanja nakon izvanrednog stanja i borbe s korona virusom. Solidariziranje u novonastalim okolnostima uz direktnu pomoć privatnom sektoru kroz konkretne mjere subvencioniranja i pomoći predstavljene su kao prioritet čije su aktivnosti već započele i biti će ostvarene prema svim gospodarskim subjektima koji su izravno pogođeni uključujući razne grane gospodarstva. Radna mjesta i očuvanje istih su u primarnom fokusu svih daljnjih mjera koje će se donositi na razini Distrikta.

Dužnosnici su razgovarali i o raspisivanju lokalnih izbora te aktivnostima i pripremama za iste.

Predsjednik Čović iskazao je punu podršku svim aktivnostima i projektima prezentiranim na sastanku s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH Organizacije za Distrikt Brčko, dr. Antom Domićem i članovima HDZ BiH Organizacije za Distrikt Brčko.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana