Kultura     | 25.05.2020. 17:55 |

LDA Mostar: Online konferencija o obnovi nasljeđa

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) – Finalni međunarodni događaj "Obnova nasljeđa:novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade" organiziran u okviru projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Europe, održat će se online 28. svibnja, od 12 do 14 sati.

Umjesto u Mostaru, kako je ranije planirano, s obzirom na sigurnosne mjere koje su posljedica pandemije covid 19, ovaj će događaj, u organizaciji projekt lidera Agencije lokalne demokratije (LDA) Mostar, biti otvoren za javnost putem linka:  https://attendee.gotowebinar.com/register/1493445060762194192, priopćili su organizatori.

Međunarodni događaj okupit će najmanje 95 sudionika sa Zapadnog Balkana i Europske unije, kao i međunarodne sudionike, uključujući predstavnike kulturnih aktera (državnih i nedržavnih), stručnjake za nasljeđe, lokalne vlasti, arhitekte, organizacije civilnog društva i grupe mladih, radi dijeljenja iskustava i rasprave o pametnoj restauraciji, obnovi ili preobrazbi mjesta kulturnog nasljeđa kao što su napušteni industrijski, vjerski, vojni ili javni objekti.

Ovo je posljednja aktivnost projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona  različitosti Europe s ciljem podizanja svijesti o povezanosti kolektivnog kulturnog nasljeđa u tapiseriji bogate i raznolike europske kulture. Projekt implementira 10 partnerskih organizacija iz BiH, Hrvatske, Francuske, Grčke, Srbije, Crne Gore i Albanije, a podržan je kroz program Europske unije Europa za građane.

Konferencija će biti održana na engleskom jeziku, priopćeno je iz LDA Mostar.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Welcome to Electionville: Švedska edukativna igra koja podučava mlade o demokraciji

Finale natjecanja u kojem mladi iz Mostara kroz igru usvajaju demokratske vrijednosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta