Bosna i Hercegovina     | 25.05.2020. 13:46 |

Počele pripreme za otvaranje dječjih vrtića u HBŽ-u

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 25. svibnja (FENA) - Počele su pripreme za rad i otvaranje dječjih vrtića na prostoru Hercegbosanske županije (HBŽ) nakon što je Županijski stožer civilne zaštite donio Zapovijed kojom se njihov rad dopušta od 25. svibnja, uz pridržavanje propisanih preporuka Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a.

Ravnateljica Dječjeg vrtića u Tomislavgradu Ljiljana Dilber za Fenu je kazala da od mjerodavnih institucija još nikakvu službenu obavijest nisu dobili, ali da su ipak krenuli s određenim pripremama u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo.

Za očekivati je, po njezinim riječima, da će vrtić u Tomislavgradu početi s radom 1. lipnja nakon konzultiranja i određenih priprema, što nalaže vrijeme epidemije koronavirusa.

"Mi smo već od ranije proveli određene epidemiološke mjere kada je izvršena dezinfekcija prostorija i svega što se nalazi u vrtiću, samo još treba pronaći pravo rješenje kako bi bili obostrano zadovoljni roditelji s djecom i mi", istaknula je Dilber.

Što se tiče preporuka u radu vrtića, Dilber je naglasila kako je nejasno kako i na koji način formirati grupe za samo desetero djece po skupinama kao i na koji način objasniti roditeljima koja djeca mogu, a koja ne mogu pohađati vrtić.

"Mi nemamo prostora, uvjete, a i osoblja da organiziramo grupe po desetero djece tako da je moj stav da sva djeca idu u vrtić kad se otvori ili da se organiziraju grupe po dvadesetero djece", poručila je Dilber, dodavši da im u prilog ide povoljna epidemiološka situacija.

Dječji vrtić u Tomislavgradu trenutno broji 110 djece podijeljenih u četiri odgojne skupine o kojima brine 12 stalno zaposlenih djelatnika i još četvero djelatnika na određeno vrijeme.

Upravo zbog nedostatka prostora, u neposrednoj blizini vrtića u unajmljenom privatnom objektu, imaju smještenu jednu stariju jasličku skupinu od jedne do tri godine.

Iz Dječjeg vrtića Pčelica u Livnu također je kazano da teku pripreme u skladu s izdanim preporukama te kako će taj vrtić svojim korisnicima već za nekoliko dana otvoriti svoja vrata.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'