Servisne informacije     | 25.05.2020. 09:17 |

U BiH jutros umjereno oblačno i sunčano, poslijepodne moguća kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka ima u sjevernim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Sokolac 4 stupnja, Bugojno i Ivan-sedlo 6, Drvar, Jajce i Sarajevo 8, Srebrenica i Zvornik 9, Livno i Tuzla 10, Bihać 11, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 12, Doboj i Gradačac 13, Grude 14, Bijeljina 15, Trebinje 16, Neum, Široki Brijeg i Stolac 17 i Mostar 18 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 953 milibara, za 9 milibra je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni danas će biti više sunčanog vremena prijepodne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa lokalnim pljuskovima, a moguća je i grmljavina. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalno slab pljusak je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost prijepodne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Narednih dana oblačno vrijeme sa kišom i snijegom

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme, uz slabu kišu i snijeg na planinama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana