Svijet     | 24.05.2020. 12:30 |

Trump i Erdogan ponovili solidarnost u borbi protiv COVID-19

FENA Internet

ANKARA, 24. maja (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i američki predsjednik Donald Trump telefonski su razgovarali u subotu kako bi raspravljali o pandemiji koronavirusa, bilateralnim vezama i regionalnim temama.

Sudeći po transkriptu telefonskog razgovora koji je u nedjelju objavio Erdoganov ured, dvojica čelnika ponovila su njihovu solidarnost u borbi protiv COVID-19.

- Oni su također raspravljali o razvoju situacije u Libiji i Siriji i dogovorili su se da nastave "tijesnu politiičku i vojnu saradnju radi regionalne stabilnosti" – navodi se u saopćenju.        

Bijela kuća je, sa svoje strane, saopćila da su dvojica čelnika "raspravljali o napretku u ponovnom otvaranju i jačanju globalne ekonomije nakon pandemije koronavirusa".

Predsjednik Trump također je "ponovio brigu povećanim stranim uplitanjem u Libiji i potrebu za brzom deeskalacijom", dok su dvojica čelnika potvrdila "urgentnu potrebu za političkim rješenjem sukoba u Siriji, kao i neometanog pristupa humanitarnoj pomoći širom zemlje", saopćila je Bijela kuća, prenosi Associated Press.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta