Stranačke aktivnosti     | 23.05.2020. 13:00 |

Saopćenje za javnost KO Naše stranke Tuzla

FENA Saopćenje

Naša stranka Tuzla: Vlada TK ne provodi vlastitu odluku o pomoći poduzetnicima – upitno da li ju je ikad i donijela 

Kantonalni odbor Naše stranke Tuzlanskog kantona oglasio se povodom neispunjavanje obaveza Vlade TK prema poduzetnicima.

„Vlada Tuzlanskog kantona još uvijek ništa ne čini na sprovođenju vlastite odluke o pomoći poduzetnicima, koja je  donesena prije više od dvije sedmice. Postavlja se pitanje da li je  uopšte i donesena, jer je još niko nigdje zapravo nije ni vidio u konačnom obliku. Nekoliko puta se nalazila na sjednicama Skupštine, no izgleda da postoji ozbiljno neslaganje u Vladi TK oko obima mjera i koje privredne subjekte trebaju mjere obuhvatiti. Istina je da su i  Državne vlasti podložne tome da koji put sabotiraju privredu, u ovom slučaju ne donoseći rješenje o raspodjeli sredstava MMF-a, kako bi se konačno krenulo s mrtve tačke i u TK. No, i bez toga je jasno da  je Vlada TK, umnogome kao i Vlada FBiH, duboko nespremna, podijeljena a čini se i nesposobna donijeti bilo kakve mjere bez teatralno dugih procesa, kompliciranih procedura i, na kraju, suviše kasno sprovedenih mjera kako bi se spasila brojna radna mjesta. Vlada TK nije morala čekati na mjere Federalne vlade, niti moraju čekati na novac od MMF-a, mogli su obezbijediti kreditna sredstva i odatle krenuti u spašavanje privrede, a kredit vratiti kada dobiju novac iz MMF tranše.  Potrebna je samo volja, znanje i svijest o tome kako posložiti prioritete u kriznim situacijama, čega u ovoj Vladi nema“, naglašavaju u Kantonalnom odboru Naše stranke.  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije