Sport     | 22.05.2020. 15:29 |

Počinje rekonstrukcija sportske dvorane 'Luke' u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 22. maja (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić današnjim je potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova, zvanično i najavio skorašnji početak detaljne rekonstrukcije sportske dvorane "Luke".

Kazao je da je to izuzetno važan i vrijedan infrastrukturni projekt za sve građane Bihaća, a naročito sportiste i rekreativce. Novac je osiguran, odnosno oko 2.300.000 KM već je efektivno na računu.

-Ugovorna procjena govori da će rekonstrukcija dvorane koštati nešto manje od 1.900.000 maraka, tako da ćemo za preostali novac izgraditi veliko nogometno igralište sa umjetnom podlogom uz stadion Nogometnog kluba Jedinstvo. Oko 350.000 KM smo osigurali iz evropskih fondova za energetsku učinkovitost, zahvaljujući Razvojnoj agenciji Unsko-sanskog kantona i ambiciozno krećemo u realizaciju nekoliko bitnih infrastrukturnih sportskih projekata - riječi su gradonačelnika Fazlića.

Radovi na potpunoj rekonstrukciji dvorane počinju kroz nekoliko dana, a projekt bi trebao biti završen do kraja godine.

-Rekonstrukcija podrazumijeva kompletnu zamjenu krovišta, izgradnju još jednog trenažnog terena, izgradnju malih sala za borilačke sportove, sanaciju postojećih i izgradnju novih svlačionica, te nadogradnju tribina, odnosno proširenje kapaciteta za više od 400 sjedećih mjesta -  potvrdio je direktor Javne ustanove za sport odmor i rekreaciju u Bihaću Ermin Lipović.

Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Asmir Budimlić najavio je i još nekoliko planiranih infrastrukturnih projekata, koji su također od velike važnosti za sportiste.

-Brzo krećemo s tenderom za nogometni teren sa umjetnom podlogom u trening kompleksu Nogometnog kluba Jedinstvo. Novac za to je osiguran.  Planirali smo izgradnju Gradskog bazena, sada više nismo sigurni da ćemo to uspjeti u ovoj godini, ali ćemo sigurno uraditi glavni projekat. Kada to sve dodamo velikom projektu u dvorani, mislim da ćemo imati razloga za zadovoljstvo i ponos - kazao je Budimlić

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić smatra kako će se ovim projektima napokon stvoriti svi preduslovi za organizacijske i takmičarske iskorake bihaćkih sportskih kolektiva, koji su prema njegovim riječima upravo zbog nedostatka adekvatnih radnih uslova na margini sportske karte BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije