Bosna i Hercegovina     | 22.05.2020. 11:27 |

Raiffeisen banka - Uručena donacija Domu za djecu bez roditeljskog staranja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Raiffeisen banka je povodom Ramazanskog bajrama uručila donaciju Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva.

Donacija u vrijednosti od 3.000 KM uručena je Domu čija se djelatnost odnosi, prije svega, na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama.

- Iako je period u kojem se nalazimo zaista izazovan i pun neizvjesnosti, vrijeme praznika donosi toplinu i obilje lijepih trenutaka. Bez obzira na okolnosti nastojimo dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo i podijeliti naš uspjeh s najosjetljivijim segmentima društva - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Izrazio je zadovoljstvo što je u prilici donirati sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva, uz uvjerenje da će na ovaj način radost praznika u ovoj ustanovi biti veća.

- Drago mi je što možemo pomoći u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog rada i uslova u kojima djeca borave - kazao je Dobnigg, izražavajući zahvalnost klijentima koji prepoznaju i cijene pozitivne aspekte ovakvih aktivnosti, te ih podržavaju.

Donacije povodom praznika Banka realizuje u okviru projekta u kojem se sredstva namijenjena za kupovinu i slanje čestitki usmjeravaju za pomoć udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na rad s djecom i osobama s posebnim potrebama.

Raiffeisen banka, kao dio internacionalne bankarske grupacije, posluje u skladu sa strategijom održivosti i kroz niz projekata i aktivnosti je uključena u rješavanje pitanja s kojima se društvo suočava, saopćeno je iz ove banke.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo