Svijet     | 21.05.2020. 15:42 |

Zovko bez komentara na pismo, ponovila potrebu poštivanja vjere

FENA Saopćenje

SPLIT, 21. svibnja (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko kazala je kako nema komentara na pismo skupine građana Bosne i Hercegovine koje su uputili zastupnicima Europskog parlamenta u svezi njezinih aktivnosti te ponovno naglasila potrebu poštivanja prava na slobodu vjere u BiH. 

"Nemam komentara na danas objavljeno otvoreno pismo o mojim nedavnim aktivnostima, ali želim ponovno uputiti na poruku iz dopisa, kojeg sam uputila kardinalu Vinku Puljiću s mojim kolegama, predsjednicima Radne skupine EPP-a za međukulturalne odnose i međureligijski dijalog, u znak potpore njegovoj slobodi vjere i prava na kulturu sjećanja", izjavila je Zovko.

Podsjeća da je u dopisu naglašeno da je Rimokatoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini potrebna zaštita, s obzirom na to da je bila i još uvijek je izložena prijetnjama zbog svete mise za žrtve totalitarnih režima nakon Drugog svjetskog rata.

"Očekujem da se nadležne institucije pozabave ovom situacijom i da Europska komisija provede istragu drugih jednostranih aktivnosti protiv rimokatoličke crkve u Bosni i Hercegovini", pozvala je zastupnica Zovko.

Skupina javnih djelatnika koji sebe deklariraju kao antifašiste Bosne i Hercegovine uputila je danas otvoreno pismo zastupnicima Europskog parlamenta i Europskoj pučkoj stranci zbog, kako su naveli, zlonamjernih neistina zastupnice Republike Hrvatske u Europskom parlamentu Željane Zovko, bivše veleposlanice BiH u Francuskoj, Španiji i Italiji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Europskom parlamentu izložba radova Lidije Topić Bouwen i predstavljanje nagrađivanih vina iz BiH

Zovko: BiH treba slijediti primjer Crne Gore i hitno postići dogovor s Frontexom

Zovko: Izvješće Europskog parlamenta poziva na provođenje izbornih reformi u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta