Regija     | 21.05.2020. 14:55 |

Slovenski mediji: Austrija na granicama raspoređuje pričuvne vojnike

FENA Agencije

LJUBLJANA, 21. svibnja (FENA) - Austrija je, u skladu s ranijim planovima, počela s raspoređivanjem pričuvnog sastava vojske na svojim granicama, a mjera je povezana sa situacijom oko pandemije Covida-19 i s ilegalnim migracijama, prenose u četvrtak slovenski mediji.

Austrija je sredinom travnja, tijekom pandemije koronavirusa, pozvala u službu pripadnike aktivne pričuve austrijske vojske kako bi te formacije pomogle pripadnicima policije, a vojnici sa svojim djelovanjem na granici započinju ovih dana, navode slovenski mediji koji se pozivaju na informacije iz Austrije.

U austrijskoj južnoj pokrajini Koruška (Kaernten), dijelom prema slovenskoj granici, vojnici iz pričuvnog sastava počet će s vježbom i djelovanjem danas, a u pokrajini Štajerska uključeni su u kontrolu granice od utorka, prenosi Hina slovenske medije.

Ti vojnici će policiji pomagati i na granicama sa Slovačkom i Mađarskom, i to u provođenju sigurnosnih zadaća na područjima gdje su prisutne migracije ili rizik širenja Covida-19,  a na terenu bi trebale biti prisutne  - ovisno o razvoju situacije - oko dva mjeseca.

O razvoju situacije s epidemijom ovisi hoće li se razdoblje uključenja tih postrojbi na granici produžiti, rekla je ministrica obrane Klaudia Tanner, prenose mediji koji dodaju da je to prvi put od stvaranja Austrijske Republike da je u čuvanje granice uključena vojska.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom