Bosna i Hercegovina     | 21.05.2020. 13:01 |

Borenović podnio Tužilaštvu BiH prijavu protiv Dodika

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 21.maja (FENA) – Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović podnio je danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH za krivično djelo „neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje“.

- Dodik je to priznao tokom obraćanja poslanicima na sjednici Narodne skupštine RS – naveo je Borenović.

Za pomenuto krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

- Dodik je priznao da je vršio i da u kontinuitetu vrši krivično djelo neovlašćenog prisluškivanja trećih lica, u ovom slučaju članova opozicionih stranaka - rekao je Borenović.

To je, dodaje, presedan po kojem bi u normalnoj zemlji već reagovali organi unutrašnjih poslova po nalogu Tužilaštva i da bi Dodik još sinoć bio priveden i saslušan.

- Radi se o članu Predsjedništva koji je priznao krivično djelo i to, ni manje, ni više pred govornicom najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj. Budući da nadležni organi nisu reagovali, naša je obaveza da podnesemo krivičnu prijavu. Ovo nije samo priznanje krivičnog djela, nego su dovedeni u pitanje i osnovni ustavni principi na kojima je zasnovano funkcionisanje ovog društva – kazao je Borenović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Dodik dostavio Mandiću prijedlog sporazuma o specijalnim vezama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo