Bosna i Hercegovina     | 21.05.2020. 12:35 |

Lukač: Nema prisluškivanja opozicije u RS, Dodik "im baci lopticu da se igraju"

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 21.maja (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač izjavio je danas da u RS nema prisluškivanja nikoga, a naročito ne narodnih poslanika.

Dodaje da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik „vodi političku igru“ s poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem, kada je rekao da zna "šta pričaju poslanici opozicije".

-Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra, koju Dodik vodi s pojedinim poslanicima, koje ne shvata ozbiljno, pa se s njima igra. Baci im lopticu, a onda oni vrte, gledaju, ima li kakvih ćoškova - ustvrdio je Lukač.

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik SDS-a, te da se po jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a kaže da ništa nije sakriveno od javnosti te da sve može da provjeri i nezavisni skupštinski odbor.

-Odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u RS ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi RS. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere - rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Potvrđena optužnica protiv tri osobe zbog neovlaštenog prisluškivanja bivšeg ministra

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu