Bosna i Hercegovina     | 20.05.2020. 19:16 |

Tegeltija razgovarao s rezidentnom koordinatoricom UN-a Macdonald

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Macdonald o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je koordinatorku Macdonald o trenutnoj epidemiološkoj i socioekonomskoj situaciji u BiH prouzrokovanom pandemijom virusa korona.

Tegeltija je istakao da je inicijalna reakcija svih struktura vlasti u BiH na pandemiju bila pravovremena i adekvatna, te ukazao na neophodnost nastvaka provođenja ranije definiranih socioekonomskih mjera radi pokretanja ekonomskih aktivnosti, oživljavanja privrede, te zadržavanja postojećih i vraćanja radnih mjesta.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija zahvalio se na dosadašnjoj konstruktivnoj pomoći i podršci UN-a i izrazio spremnost za nastavak saradnje, između ostalog i kroz dokument „Okvir saradnje za održivi razvoj između UN i BiH 2021.-2025“.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH na sastaknu je iskazao podršku svim aktivnostima koje doprinose stabilizaciji  ekonomskog sektora i provođenju reformi, te najavljenom dokumentu “Program oporavka od pandemije“ na kojem UN intenzivno radi  i koji će biti predstavljen Grupi za socioekonomske odgovore na pandemiju Covida-19, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović-Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije ukazati na globalnu važnost prevencije genocida

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

Vučić: Krajem travnja na dnevnom redu UN-a rezolucija o genocidu u Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'