Bosna i Hercegovina     | 20.05.2020. 15:43 |

Održana sjednica Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH je danas razmatrao Prijedlog odluke o imenovanju članova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta.

- Imali smo dogovore o formiranju Parlamentarnog odbora za saradnju s Evropskim parlamentom, koje nismo završili. Nismo ni danas u potpunosti završili taj posao. Potvrdili smo da je Zajednička komisija za evropske integracije, koja broji 12 članova, dio tog odbora i da ćemo dopuniti na to još jednog ili više članova koji će biti Odbor za saradnju - kazao je novinarima predsjedavajući Predstavničkog doma državnog parlamenta Nebojša Radmanović nakon sjednice Zajedničkog kolegija.

Na dnevnom redu je bio i dogovor o aktivnostima za imenovanje interparlamentarnih grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za bilateralnu saradnju s parlamentarnim tijelima drugih zemalja.

Radmanović kaže da su utvrdili konačne prijedloge za grupe prijateljstva Parlamenta o kojima su već i ranije raspravljali, koje su bile prijedlozi iz klubova.

- Imamo spisak svih članova Predstavničkog doma i Doma naroda koji su u ovim grupama prijateljstva - navo je on.

Članovi Zajedničkog kolegija oba doma upoznali su se s Informacijom o konačnosti presude i preduzimanju hitnih mjera izvršenja u skladu s naredbama Evropskog suda za ljudska prava po presudi Baralija protiv Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana