Bosna i Hercegovina

Radojičić: Banja Luka na putu postepenog završetka epidemije koronavirusa

Tekst: Dušica Stanojević, Foto: Grad Banja Luka

BANJA LUKA, 20. maja (FENA) - Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izrazio je nadu da se taj grad nalazi na putu postepenog završetka epidemije koronavirusa.

Dodao je da su ipak nova žarišta moguća te da je virus prisutan u populaciji.

-Trenutno je trend smirivanja situacije i imamo krivulju opadanja broja oboljelih - rekao je Radojičić, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Od početka epidemije u Banjoj Luci je evidentirano 577 pozitivnih na virus korona, od kojih je više od polovine oporavljenih.

Radojičić je najavio da će od ponedjeljka biti povećan broj linija gradskog i prigradskog saobraćaja, ali da još nije postignut dogovor sa gradski prijevoznicima oko smanjenja cijene karata.

– Oni smatraju da naš zahtjev za smanjene cijene nije opravdan i traže subvencije, jer im je jedno vrijeme bila zabranjena djelatnost - istakao je gradonačelnik Banje Luke i dodao da grad ne može jednostrano donijeti odluku o tom pitanju te da se razgovori nastavljaju.

Zakazana je i sjednica Skupštine grada za 27. maj, na kojoj će se razmatrati rastrukturiranje gradskih finansija.

– To je neophodno zbog drastičnog pada prihoda od početka epidemije, kako bi uspjeli da provedemo sve planirano, jer ne odustajemo od kapitalnih investicija - rekao je Radojičić i dodao da je procjena da će do kraja godine pad gradskih prihoda biti oko 30 miliona KM.

(FENA) L.A.